SEO voor WordPress

SEO voor WordPress. Wat wil dat zeggen? Dat wil zeggen dat je wilt, dat je WordPress website goed bezocht wordt. Maar hoe krijg je meer bezoekers naar jouw WordPress website? Onder andere door het gebruik van zoekmachine optimalisatie (SEO). Toch? 

De zoekoptimalisatie voor WordPress websites is eigenlijk hetzelfde als het optimaliseren van een site in een ander systeem. Dus, vergelijkbaar met SEO voor bijvoorbeeld Joomla, Drupal, Tridion of GX Manager. Het grote voordeel van WordPress is, dat het systeem beschikt over diverse programmaatjes die je kunnen helpen bij het verbeteren van de vindbaarheid van je site.

SEO voor WordPress

SEO Plugins (uitbreidingen)

Die programmaatjes heten bij WordPress plugins. Een van die plugins is die van Yoast. Naast het inzetten van plugins zijn er nog talloze manieren om zuiver en alleen met tekst je website beter in het voetlicht te zetten. Maar ook het beeldmateriaal doet er toe. En zo zijn er nog veel meer criteria waaraan je website moet voldoen, wil hij goed gevonden worden.

 

 

Rankingfactoren

Wist je dat Google 200 (onofficiƫle) rankingfactoren naloopt, waaraan een site aan zou moeten voldoen om hoog te kunnen scoren? Die factoren wisselen bovendien bijna van dag tot dag. Het algoritme wordt geregeld aangepast. Maar over het algemeen is het zo: als je basis stevig is, komt het wel goed. Tenzij jouw concurrent het natuurlijk beter doet dan jij!

200 rankingfactoren

Training SEO voor WordPress

Om zelf aan de slag te gaan met zoekmachine optimalisatie voor WordPress is het handig je inloggegevens voorhanden te hebben. Want voor het optimaliseren van je website moet je in je Content Management Systeem (CMS) kunnen. Tijdens de training SEO voor WordPress heb je ook een laptop nodig, zodat je gemakkelijk kunt werken aan je site. Want daar gaat het om: jij gaat zelf aan de slag!

De voorbereiding

Het zou ook fijn zijn, als je van tevoren al weet wat er op de website moet komen staan. En waar de inhoud over moet gaan. Denk dus van tevoren na waar je aan wilt werken. Als je al een gevulde website hebt, kunnen we sneller aan de slag met het verbeteren van je vindbaarheid. Moet je nog beginnen aan het vullen van je website? Dan zul je toch eerst moeten nadenken over je teksten die je wilt plaatsen.

Het is de bedoeling, dat wij meteen aan de slag kunnen met SEO voor WordPress. Dus zorg, dat je goed voorbereid naar de training komt. Maak desnoods alvast wat tekst voor je website die je kunt knippen en plakken in je website. Zorg ook alvast voor wat beeldmateriaal waarmee je kunt oefenen.

Denk je, dat je er klaar voor bent? Meld je dan aan via het contactformulier dat bestemd is voor de SEO training. Daar staan ook de data waarop wij de training geven.

Ondersteuning bij SEO voor WordPress

Voor de ondersteuning bij SEO voor WordPress kun je terecht bij Maureen Bol. Zij zorgt ervoor, dat je tijdens - maar ook na de training - hulp krijgt bij het optimaliseren van je website.

Ook voor de toekomst

Want, denk niet dat je na deze training meteen klaar bent. Het optimaliseren van je website houd je namelijk gedurende de tijd geregeld bij. Waarom? Omdat de algoritmes van de zoekmachines zich blijven ontwikkelen. En het zo maar kan zijn, dat er iets verandert waardoor jouw website niet meer op plek 1 staat. En omdat wij de ontwikkelingen op de voet blijven volgen, kunnen wij je ook in de toekomst blijven helpen. Want wij verwachten niet van drukke ondernemers, dat zij dat zelf bijhouden.