Maureen Bol

Maureen Bol SEO specialist

Maureen is een van de trainers van SEO Training 024. Zij is gespecialiseerd in Search Engine Optimization (SEO) voor WordPress.

Als eigenaar van tekstbureau Formule M in Nijmegen ligt haar focus op het optimaliseren van websites en storytelling. Dat Maureen SEO specialist is, blijkt wel uit het succes dat zij boekt met talloze WordPress websites die hoog of hoger scoren in de zoekresultaten, nadat zij eraan gewerkt heeft.

Maureen Bol SEO specialist weet precies hoe zij trefwoorden moet zoeken

Journalist, webredacteur, communicatieadviseur

In het verleden begon Maureen als freelance-journalist, webredacteur en communicatieadviseur. Meer informatie over haar loopbaan in haar "vorige leven" is te vinden op LinkedIn.

Tekstbureau Formule M

In 2011 richt zij Formule M op. Aanvankelijk richtte zij zich vooral op het schrijven van teksten voor brochures, folders, flyers, advertorials en e-mails. Later specialiseerde zij zich meer en meer in social media.

Zij gaf  - en geeft nog regelmatig - workshops en trainingen in social media. Vanuit deze werkzaamheden rees steeds de vraag bij haar klanten of zij ook websites kon maken. Vandaar dat zij ook opdrachtgevers helpt bij het bouwen van websites in WordPress.

Zo werd Maureen Bol SEO specialist

Van het een kwam het ander. Want bij het bouwen van websites is namelijk ook de vindbaarheid van een site belangrijk. Daarom is zij zich gaan specialiseren in Search Engine Optimization. 

Natuurlijke vindbaarheid

Dankzij die nieuwe focus is Maureen zich gaan verdiepen in de natuurlijke vindbaarheid van websites in de zoekmachines. Dat betekent veel lezen over het onderwerp, bloggen over SEO, veel websites op de eerste pagina van de (Google-) zoekresultaten helpen, waarbij haar creativiteit en taalvaardigheid goed van pas komen. Zo groeide zij in haar rol van Maureen Bol Seo specialist.

WordPress

In WordPress weet zij websites tot grote hoogtes te brengen. Mede dankzij de plugin "Yoast". Bij een marketeer leert zij in 2016, dat ook Google Adwords veel kan betekenen voor de vindbaarheid van een bedrijf. Voor de marketeer schreef zij dan ook een handboek, waarin de 200 rankingfactoren van Google (uit die tijd) uitgelegd en uitgeschreven zijn.

Maureen Bol SEO specialist schreef een handboek over rankingfactoren

Literatuur

Wil je meer weten over de kennis en kunde van Maureen over Search Engine Optimization? Lees dan de volgende blogs van haar op haar blogsite. 

 

Maureen Bol SEO SpecialistMaureen Bol - SEO Specialist